sommarvisby

nu har jag varit på stranden varje dag denna vecka. JAG ÄLSKAR ATT HA KVÄLLSJOBB! sen igår var vi o käka på trädgården. maten var bra men resten var sådär- men det är bara min mening.


på Joda och tog en drink innan vi begav oss till hp




a glass of wine solves everything...






käk på trädgården



glad sommar Gutekällaren

jag älskar gutekällaren. det kan ju se lite konstigt ut eftersom jag jobbar på konkurrerande stället mittemot. men att ha en utgång på gutekällarn är speciellt. men som igår tillexempel. jag stämplade ut, bytte om drog 2 shottar och en drink tillsammans med Kim o Emelie sen drog vi till stället mittemot. då hade det gått en kvart. puh. jag var uppe i varv hela kvällen.

där fick vi se Veronica Maggio spela. eller okej, vi såg henne spela den sista extranummret... och det slog oss vad ful hon var egentligen men en röst att döda för. sen var det mingla runt, det var fan folk överallt. jag gick bara runt och log.

nu ska jag vänta på att Linda ska vakna. sen ska jag byta bikini, hämta väska och sen dra mot tofta. weiiii

Brisund del II

vilken dag. jag som alltid klagar på min syster att hon är så äcklig hurtig, speciellt på morgonen. men idag så hände det! kl halv 9 hade jag ätit frukost, sett på nyhetsmorgon, läst tidningen packat väskan, begett mig till väskinde och nu stod jag i stallet. hedersmedalj där tycker jag!

sen, efter motionerat fetknoppen så blev det beachen. där träffade jag cecilia och torun. underbart. sen kom john ned. undebart det med. sen kom susanne med världens charmigast emelie. underbarast!

men nu suktar jag efter ny kamera. pust

just det. jag har jobbat också. kom precis hem.

sov gott mina fans


nu måste vi ta upp det där med tantvarningar...

det finns tantvarningar här i livet. helt enkelt saker man gör som garanterar att man gått över gränsen till att bli tant. gammal. över.
-som att stoppa fingret i blomkrukan för att kolla om den behöver vattnas
- man tycker att Berghagen var mycket mysigare i Allsång på Skansen
- använder tygpåse när man handlar

men det är en grej som jag och min mor tycker olika om. det är det här med sommarpratare på P1. okej P1 är tantvarning isig men jag tycker 13.05 varje dag på sommaren är undantag. jag älskar att ligga där på stranden och bara få komma in i ens någons annan liv. intressanta människor som bara pratar om sitt liv. men det är ju genialt! dessutom musik lite då och då. men jag bara älskar det!
mamma säger det är tantvarning och lyssnar bara på det i smyg. men jag tycker sommarpratare is the shit.

idag har jag jobbat på munken. det var dölugnt. det enda intressanta som hände var att helge skoog hängde i baren.

eller sudersand hade varit lika hemskt

idag var jag vid mitt smultronställe på denna ö. Brisund är väl kanske inte stranden man skryter om sanden eller där alla trendiga hänger. men det är så underbart där. man är i princip ensam, man hör havet skvalpa och hittar man en sandplätt är sanden så mjuk och fin där. det är där jag kan andas.

dit åkte jag iaf. Jag, min nya bikini och en halvliter jordgubbar. efter att ha soalt rygget ett tag (som nog var lite längre för nu är min rygg lite öm...) så skulle jag knäppa om min överdel. poff. så var spännet sönder och drä låg jag som ett fån. vad tänkte jag då?
Vilka jävla tur att jag inte är på tofta....

sommarlov

weeeeiiiii! det är redan 20 grader ute och jag vill bara sola sola sola. men tvätt väntar samt handla på maxi. crap!

kära fans

hej allesammans. sommarsäsongen är här. midsommar är över och det betyder startskottet för en ny sommarsäsong. nu har man detta framför sig:
- bikini är det plagget man oftast har på sig
- det stora bekymmret för dagen är vilken strand man ska åka till
- man älskar att hata turister
- fötterna värker
- grillat går alltid hem
- man kan gå ut vilken dag som helst
- och det i endast linne. hela kvällen!
- klänning är dte ultimata festplagget

welcome welcome

midsommarbilder

ja, här kommer restena v bildbomben från midsommar
 vad är en midsommar utan kubb?                     

midsommar 09

det blir inte alltid som man har tänkt sig. som igår. vi åkte till Ljugarn och det var inte en kotte där. istället drog vi i några trådar och drog mot åminne istället. och vad lyckat det blev!

första uppdraget var att få upp tältet...
  

   

fortsättningföljer. nu drar jag ned mot munkisch

mot Ljugarn!

det kommer nog bli en bra midsommar det här. spetten är fixade, roséen på kylning, jag har packat min weekendbag full med kläder för alla väder och framförallt är brassestolarna med. det är tur att man har med emmy som packare, hon tänker på det mesta och omesta.... jag har tillochmed med midsommarservetter meddelade hon när vi packade bilen imorse. nu bär det av mot ljugarn, och detta kan sluta precis som helst. eller nej, vi har ju med oss midsommarservetter, då kan det bara sluta bra fräscht som fan. ciao ciao ja just det, glad midsommar på er. jag älskar er alla mina fans

30 st maskrosor. 1 sjuttis. 2 vanligstånger = djävulens verk

kära fans. om ni nånsin ens får en idé att någon gång göra maskrossnaps, tänk efter 2 gånger. nej förresten tänk efter femtielva gånger innan och skit i det. den där snapsen var det värsta projektet jag nånsin har gett mig in i.

inte nog med att jag skulle ha småflaskor till allihopa, det fanns inte i hela stan! efter lite diskande, skrubbande så fixade det sig. och mamma textade fina lappar till alla småflaskor. sen bröt helvetet löst.
två flaskor som jag hade i min påse börja läcka. inte nog med att det var maskrossnaps i hela jävla påsen som läckte ned på mattan så förstördes de handskrivna lapparna och allt var bara en mess.
jag åkte till stan i snigelfart för att ha snaps på bilgolvet är väl inte dte bästa man kan önska sig. så, ni som fick äran att få droppar av denna snaps. NJUT! jag har lagt ned hela min själ i den där!

och ni som inte fick. sorry, den ni skulle få ligger på golvet i väskinde. that's life


äkta soldyrkare solar i brassestolar

vilken ansträngande dag. stress stress stress stress. skynda skynda. NOT. vaknade vid halv 11 och solen lyste så man fick kisa. en halvtimme senare hade jag ätit frukost, bytt bikin 2 gånger, borstat tänderna och åkt ut till väskinde.  sen var det bara att fila på brännan. båda jambo i det fina ridvädret och Christer i P3 hjälpte mig med färgen. nu kan jag knappt le för det drar i kinden.

men det är ju dagens I-landsprobelm kan man säga....

nu väntar jag på att linda ska duscha klart sen ska vi hänga. awesoooome


sommar sommar sommar

det är sommar folket. fastän jag vaknade helt felt och det satte kvar hela förmiddagen men efter någon timme solandes ute i Väskinde så var jag någolunda normal. ska det vara så? vakna av byggjobbare 3.5 cm från mitt huvud, i sådanafall hur lång tid tar det att bygga ett kök..? jag kommer bli psykiskt störd. hursomhelts, bilfärden tillbaka hem kom den där sommarkänslan. rutan nere, linne, solglasögon och sommarlåtar som vrålar ut från högtalarna. sen drog jag, ac o emmy oss ned till hamnen och tog ett glas på Trossen. riktig somrig och gott med rosé. sen planerade vi midsommar, främst maten som är viktigtast. men nu något som är ännu viktigare: Filip och Fredrik.

bank. bank. bank. bank

men hej, hur kommer det sig att du vara vaken redan vid 8? ja men vet du grannen sätter in ett nytt kök och självklart det skulle börjas banka redan vid 8. då längtar jag till västindien igen. det var bara en människa som kunde hjälpa mig så att jag inte fick ett psykiskt sammanbrott. han heter Tim Räisinen och han är inneboende i min ipod.

snacka om att vakna på fel sida. hoppas för bövelen att det är sol idag. annars kommer jag att avlida!

eller sjukt mycket gazpacho

har precis haft inflyttningskvällsfika med mami papi elino och tonio (det låter som italienska maffian men än en gång är vi inte från medelhavet. tror jag). inflyttningspresenten var en tomatplanta. som om vi behöver mer växter i vår bevattningsschema! men den dagen då de första tomaterna kommer då jävlar. då ska vi göra tomatsalsa!

men nu söndagsfilm och planering inför midsommar

söndagshäng

mina kläder är ännu pissblöta. jag har haft craving på ostbågar. vi vet inte om fridas fiskar lever och emmy har supit bort sin kamera. låter som en ganska bra kväll igår eller?

bästa söndagsnöjet som dumburken erbjuder: The City maraton

yesterday all my trouble seem so far away

vilken kväll igår! riktigt lyckat tills vi kom till krogen, men vad kan man begära?
kvällen kunde ha börjat bättre. jag kom till Frida med en kjol som dragkedjan hade sönder medan jag cyklade. den där pip pip pip dragkedjan var helt pip sönder så efter många försök och trixande så gav jag upp. Fick låna en kjol av Frida som var tajt men perfekt.

sen var det kubb och beerpong som både mitt lag vann. fräscht. sen snittar, ost och kex och massa rosa pantern. nu har jag sockerkick ända fram till december typ. ner på stan ock krogen. vi valde Gutekällaren side, ganska tomt men skönt o bara chilla sen hem i spöregnet. med cykel! 
 
men fan tog frida vägen då? och hur kunde emmy tappa bort sin kamera? och vem fan var det som ringde mitt i natten?
nu ska mysterier lösas ser ni....

nu ska jag bara chilla hela dagen. see ya

jag som hatar alla som håller på med dagens outfit...

det får bli så. hög kjol, vitt linne med ankare och lila musse pigg hårband. kan man se ut så? ehh... ja jag hoppas det det borde man. den som får lever får se.

apropå ingenting så är singing bee kanske det sämsta programmet i tv-tablån ibland. men, att ha i bakgrunden samtidigt som man gör sig redo för födelsedagsfest är det perfekt. och sjukt underhållande för dem som inte kan sångtexterna. pucko!

nu blir det cykelfärd till Pilhagen. sen så jävlar!

john blund! vart är du?

jag borde sova. verkligen. bara sluta ögonen och sova i 20 minuter och sen vara pigg som en lärka. istället är jag bara seg och ännu trött i fötterna. började dagen med att åka till stenkyrka och coacha syrran till 2 fina rundor. sen tillbaka och en sväng på stan.
hittade ett hårband av siden med en rosett. LILA dessutom. frågan var bara: kommer jag se ut som Musse Pigg? Har jag för mycket lila? eller har jag missförstått det och det i själva verket är en fluga man ska ha runt halsen?

för mycket frågor. jag gick istället fram till den snyggaste, goaste, trevligaste och underbaraste kassörskan i världen och köpte det. sen vart det klart.

funderar på att kombinera mitt nya band med en svart kjol ikväll då är det partej hos frida. its going to be aweeeeeesome

ciao ciao


god natt sverige

precis hemkommen från munkkällaren och belönar mig med ett glas rosé. jävla tanter som jag hade ikväll som hade bestämt redan de klivit över tröskeln att detta var INTE bra. fastän jag tog fram mitt bästa leende och gav de så bra service som möjligt så var dte piss. då hatar jag serviceyrket. så därför tycker jag att jag är värd ett glas.

sen mitt i ruschen, när jag skulle böja mig ned efter en vinare bakom baren så sprack mina byxor. jag blev helt stel i kroppen och bad till gud att det inte var ett stort hål. snälla du där uppe, se till att det bara är en liten spricka. han hörde min bön och det var inte hela världen. men lyssnade han på mig när jag bad han där uppe att ta väck tanterna. nej, icke sa nicke. jag tror att han ville att jag skulle få nån slags utmaning.


btw, varför är jag så bombis på att denna däruppe i himlen är en man. för att jag är jag

kondition vs xbox360

frågan är om man ska ut och springa i regnet eller spela guitar hero i en skön fåtölj. vettet säger en sak medan samvetet säger en annan.

springskorna: nu ska vi bli blöta!

snöbollskrig kanske?

medan en dag som denna när jag legat i bikini, cyklat i shorts och haft sommarkänsla så får man se detta



snö på vm-platån? say whaaaaaaat!?


en norrlänings tycke om antirynkkräm

"hade gud velat att vi skulle se unga ut hela vårt liv så hade han gett oss det. åhhhh". Det är AC åsikt om hudkrämsreklamerna. ja, varför inte?

dagen har varit ganska hurtig måste jag säga. en promenad på förmiddagen, en motionstur med Jammen och en kvällscykeltur till Maxi. däremellan har jag fikat med Lotta, lagat mat til mamsen, planerat inför hallonpajen imorgon och filat på min bränna.

och sen träffade jag skinnjackan. bara hängde där, svart, urfin i kvaliten och på 70% rea. lägg till att den finns i min storlek så det var bara att dra fram kortet. sen var den min.

min. bara min. jag och min skinnjacka, tills döden skiljer oss åt. i vått och torrt (okej, om det är alltför snöstormig kanske jag överger dig)

ciao ciao

vad fan ska jag ha på mig?

nu börjar det kännas sommar igen. solen skiner, vi är på väg till en bar för att chilla. och introduceras. kommer dte bli surfers eller innegården, vem vet... jag är iallafalll sugen på innegården och sushin vad de kan erbjuda. köksmästaren där var visst på Raw i Åre i vintras så det kan ju bara smaka underbart. matbiten får jag dock ta en annan gång, ikväll kommer det bara intas flytande föda.



så nu kör vi!


im done!

finns det någon annan lycka än att komma till jobbet, halv stressad och få reda på vad som man ska ansvara för över kvällen. en grupp på 57 st. okej. penisionärer. okej.. på bussresa. host. från småland. TACK FÖR DEN! inte coolt...
men jag överlevde och jag tror gästerna likaså.

idag har det sista flyttlastet gått till 185. tur iblan man har en lillebror som är ledig och stark och kan tänka. nu är vi inflyttade iaf! när vi var klara så firade vi med oboy. vi har blivit förbjudna att ha oboy i vårt hus hela vår barndom så att sitta o dricka oboy med lillebrorsa kändes som en revolution. living on the edge.


nej kanske lite oboy då...

flyttklar!

nu har vi flyttat in, jag och min inneboende Anna- Carin. Idag har allt gått i 180 så en powernap satt fint! dagens största bekymmer var när vi skulle hjälpa ut våran hyresvärd att flytta ut. nej, jag tar om det där. det absolut största bekymret var om hennes katt, Wilma ens var på humör för att flytta. som tur var hade hon vaknat på rätt sida så nu sitter jag här i lyan (internet ingår är den största bonusen!) och väntar på att vara chaufför åt AC. efter hon har slutat knega ska vi nämligen till... ICA MAXI! can hardly wait...


sen ska jag knega själv. varför känns det som om vi kommer gå om varandra hela sommaren?

morgonstund har guld i mun? hell no!

jag är verkligen ingen morgonmänniska. en gång var jag det med sedan ett år tillbaka är jag nattuggla alltså. jag var uppe vid 7 för att hämta bil. om inte jag får i mig koffein inom en snar framtid kommer jag falla ned och dö. och det är ju lite onödigt.

idag står detta på schemat:
- överleva
- packa klart
- städa
- ta upp pjäxorna på vinden
-städa ur bilen
- fixa iTunes
- hämta AC

dagens låt: paint the city black - Molotov Jive (som förövrigt spelar snart på Gute, jag får inte missa det. iaf försöka)



idag är jag Governor Andy

om jag hade varit en musikstil idag hade jag varit reggae. soft, lugn och med en takt som amn ibland inte förstår. det kan bero på rosén på surfers igår. jag mår aldrig bra dagen efter om jag druckit den rosén. oh my god, hur sk ajag klara en sommar om jag inte tål rosé? 

igår började hos emmy där vi såg fotboll. okej, att påstå att vi såg fotboll var väl lite väl att ta i. vi snackade mest (skräll!) och då och då gav vi en blick på Melllberg och company. fan att vi förlora. 
sen drog vi oss ned till epicentrum. Linn mötte upp oss och mot wallers. sen kollade vi in uteställena men antagligen var det för lite folk, för mycket folk, för hög åldersgräns eller för högt inträde. surfer fick det blev. ojoj vilket drag. den sista halvtimmen dansade vi av oss på gute.

och idag har jag varit ett kollo. duschade, satt på mig studentmottagningskläder, röstade. då hade jag inte vaknat ännu. till frukost blev det buffé hos wahlby. åh så trevligt. 

nu ska jag försöka bli av med den här huvudvärken och kanske göra något vettigt idag. typ kanske. 


ciao ciao 

nationalsdaghäng

im home. riktig härlig dag med linda i botan. sol, gräs, sallad, cola och en och annan pensionär. är det inte så alla firar nationaldagen?
nyss hemkommen en mamma och en bror som är helt lyriska efter bruce. helt makalöst. underbart. har aldrig sett på maken. han var bäst. vilken show. okej jag fattar. käft!

nu ska jag powernappa, det märks att jag abra sovit blott 3 timmar inatt. sen blir dte nog bus med emmy. jag vet inte så mycket förutom att det står alkohol på listan. den bruden kan man alltid lita på.

 

ingen botan utan bigarråer. min nya last!

morning sunshine!

men vad jag kan! vaknade vid 7 av att en skata absolut skulle komma in i mitt rum, problemet var bara att det var ett fönsterglas ivägen. pucko!
så, pigg som jag var knåpade jag ihop en head på morgonkvisten. tillochmed jag är imponerad av mig själv. nu ska jag äta lyxfrukost (det är när man inte äter frukost medan resten av familjen lunchar...) och sen ska jag picknicka med linda i almis. undra om hon är vaken. ha, kan inte tänka mig det.

ciao

aj aj aj aj

jag har gjort smartare drag. det hoppas jag. att jobba i ett par sprillans nya skor och sen springa asset av mig. mina ben är dööööööööda men jag lever.

och nu kommer jag inte kunna sova på 3 timmar. minst. så godnatt alla barn. sov sött

min vän...

kommer du ihåg mig? vi har stått ut med varandra i vått och torrt. vi har besökt många platser i världen tillsammans och vi kan varandra utan och innan. du kanske tycker jag emellanåt inte ger dig någon uppmärksamhet, men jag hoppas att du förstår hur mycket du betyder för mig. jag BÄR ett ansvar att visa respekt för dig, och det känns lika jobbigt varje gång vi skiljs åt på flygplatsen men jag uppryms av ett lyckorus när jag får se dig igen.

kommer du ihåg hongkong? haha, de där trånga rummet vi bodde i. eller melbourne? där vi först bodde på det skabbigaste stället ever. sen till St Kilda. åh st kilda. eller åre? jag trodde aldrig den där backen skulle kännas så jobbig!

men nu, McKinley 70 liter. nu är det nya äventyr som väntar. Gråbo here we comes!


music is my drug

jag älskar gotland. really do. men igår var det dock två ställen man istället skulle varit på

1. Stockholm Stadion. minus regn om man hade fått önskat


2. Sweden Rock, Sölvesborg





tillbaka till verkligeheten. nu börja packa! på måndag flyttar jag!


för vi har tagit studenten! 2006

"- Alltså jag börjar bli gammal.
- Men Elin, varför tror du det?
- Det var 5 år sen jag tog studenten men de enda jag känner idag här är antagligen vagnsansvariga eller chaufförer."

ja, det var ett bitterljuvt besök i hamnen idag. mycket glatt och postivit. många var glada men absolut gladast på hela ön var Torun Wahlby. duracellkanin säger jag bara.
att se studenten kan ju få även den mest tråkigaste att komma på festhumör. den som hade det värsta ljudet idag var samma snubbe som fixade vårt ljud. nu propsar jag på john  att ringa o boka han genast. rapido! nu genast! ska jag be om numret john? han gav mig en blick som kunde döda sen slängde han dörren i ansiktet. puh

      


dagens låt: Lazy Eye - Silversun Pickups.


my name is Olivia and I love you too

nu har jag spotifyat mitt eget namn, Olivia. är det lite egoistsik att lyssna på låtar och njuta varje gång de sjunger om sitt eget namn?


nu dags att åka in till wisby strand. blåsigt, molningt och kallt. stackars studenter

studenttider!

är det syskonkärlek när ena sitter vid datorn med ett spel och den andra vid tvn med ett annat spel? är dte syskonkärlek att den enda konversationen man har är om sitt data respektive tv-spel?
hmm... jag tror det. (när jag tänker efter ¨så har jag mest kontakt med systern via sms). kommer säkerligen bli bättre när jag flyttar ska ni se.

imorgon är det student. och 3 år sen jag hade den roligaste dagen i mitt liv. it was awesome! all spänning, planerande, och ångest som fanns i ens kropp var helt sinnessjuk. kanske inte så konstigt att jag knappt sov de 2 veckorna innan studenten. vissa nätter gick det bara iinte. jag gick ut och sprang istället och väntade tills nästa morgon. då var jag ännu lugn, då visste jag att jag skulle sova nästa natt. ingen människa klarar längre än 48 timmar i vaket tillstånd levde jag på. all ångest och oro som finns i de blivande studenterna: jag vet hur dte känns och jag är inte avundsjuk. men det kommer att ordna sig!






och sen MÅSTE man ju bjuda på den här. kanske den roligaste bilden på norra halvklotet. tacka emmys bror linus (?) som fick denna bild




sweet summer

idag när jag åkte hem efter en mycket snabb sväng på stan så konstaterade jag att sommaren var här.
en varm bil, gotländska jordgubbar, hoffmaestro och en gnutta sol. vad mer kan man begära för att det ska vara sommar?


1a juni och det första doppet

i lördags jobbade jag mitt första pass på munken. det gick som smort. detta komemr bli ett bra sommarjobb. härligt ställe, härlig personal och härligt jobb (får jag rabatt på dricka också är jag typ i himmelriket!)

och idag då..! vilken sommardag! över 20 grader, och jag har sprungit ute i bikini sedan 11. det är vad man kallar för livskvalitet! blve dock ganska rastlös. typ emmy rastlös. hon kan ligga i solen högst en halvtimme typ fastän hon har ipod och bok med sig... "oliiiiiiivia" brukar man höra och sen säger hon: jag har inget och göra. som ett barn... puh!

 ringde massa folk som jag ville prata med och sen drog jag till brottet med john och koffe. årets första dopp! inte så kallt dock en massa grodyngel och hassela barn i brottet. men hey man kan inte få allt i världen.

så här såg det ut:



 

 
 
 


nu ska vi iväg på picknick till högklint snart. se solnedgången, vara nära naturen och bara umgås. vi kan ju ring PRO och fråga om inträde där kanske.... ;)


ciao ciao



RSS 2.0