packåsna?

nu är det bokat. söndagen den 3 maj beger jag mig söderut och tillbaka till ön. ahhh, ska bli så skönt.

fråga: vad är det som är värre än att packa? svar: när det är 40 kg kläder som på något sätt ska få plats i för små väskor. gudarna vet hur det ska gå. på något sätt ska det gå.


laddar upp för buustas bartömning, dte känns som den kommer bli riktig bra. sen är det middag på torpet sedan utgång. sen är jag snart hemma!

ahhhh

ah vilken dag. totalt utvilad och redo för nya äventyr idag. idag kommer nog bli en bra dag.

igår var jag mest bakis och skakade, country var extremt roligt och dessutom var det i princip gratis och gratis är det bästa som finns. dessutom hittade jag ett mobil headset när jag gick. så summa av kardemumma så tjänade jag på att gå ut. är inte det ganska komiskt?

och igår var det kvällsjobb och hela buustamon åt hos oss. de som vet historien bakom så är det jätteroligt, hur skoj som helst. tänkte baar så ni vet det...


halv 10 och jag vill hitta någon att leka med. och sen ska jag ringa ac och få en dos av henne.

tills dess: see ya


ja, här regnar det. precis

vilket extremt tråkigt väder det är som har invaderat åre. regn, dimma, 5 grader och allmänt grått. jag har knappt gått utanför dörren och det skäms jag inte för! varför varför ska jag det när det finns guitarr hero, film och facebook som kan roa mig?

när man läser allas update på facebook om det fina vädret hemma kommer gotlandsabstinensen över mig. jag vill sola i almedalen, gå runt klintegårda, springa på adelsgatan i ballerinaskor och ha picknick på strandpromenaden i den gotländska solen. vänta nu olivia olsson... hur många gånger har du haft picknick på strandpromenaden och det har varit sol? noll. hur många gånger har du inte frusit? noll. hur många gånger har du haft picknick på strandpromenaden? noll

gissa vad det är bland det första jag ska göra när jag kommer hem.




MEN FRAMFÖRALLT VILL JAG TRÄFFA MINA TJEJER!




nu är det dusch som gäller sen bartömning på cc med jobbet. kanske dags att gå utanför dörren?

börjar dra sig mot sitt slut...

gårdagen. vad ska man säga om gårdagen? väntas 2 sekunder, jag måste tänka igenom den... började med käk på broken med tjejerna där linda gjorde sin sista kväll i åre och malin sin sista arbetsdag. på det hem och fixa sig iordning och hej det var ju näst sista dippan så nu skulle vi vara riktigt fina.
och den där klänningen, den lila som även kallas klänningen i mitt liv satt perfekt. förut att den är lite väl tajt över benen så det blir inget spring för damen. nedrans också.

hjälpte oliven med sin bartömning. men hej 25 spänn för ett glas rött, är man inte dum om man hoppar det? jag kände mig tvungen, dte är ju synd om oliven annars!


nu är nästa fråga, hur ska jag få hem min bil? eva, peter; skjussa kanske? ska bara vakan först

aj. mitt huvud.

jag har bestigit Åreskutan 1420 m.ö.h!

linda har haft ihjäl mig. jag är helt slut! aldrig mer ska jag åka med nån från skövde. nej, skämtosidå har det varit en solig och exremt varm dag i åredalen. lunchade med ac, hittade linda som gör sin sista åredag och vi begav oss ut. mot skutan och sedan mot toppen. vi gick. 20 minuter konstant uppförsbacke och den höga luften som gör en helt andfådd. men utsikten sen gjorde att dte var värt det!


lång väg till toppen...favvo bilden


och sen lite bilder från gårdagen:

ullådalen på skutskjutetbig air sm i 1000 meternhär håller vi på att dö av värmeslag strax innan after skin på fjällgården



nu är det dags för en feting power nap. sne är det hejdå middag för linda sen söndagsklubb på dippan. ikväll ska jag för övrigt bära klänningen i mitt liv. om den vill spela med mig....

ciao ciao

sun is shining...

vilken dag det var igår! det är något speciellt att vakna med solen i ögonen. bara det inte är alltför tidigt. på med skidkläderna sen hakade jag på mia o linda och ut och åka. okej, att säga att vi åkte var väl lite väl att ta i. vi solade mest, chillade och pratade vad bra vi hade det. vad resulterade det i? ja, olivia har fått färg i ansiktet men är som ett lik på resten av kroppen. behöver jag säga att jag såg lite konstig ut senare på kvällen när jag hade en rosa klänning?

sen på säsongens sista after ski på fjällgården. lite avslaget och jag blev lite besviken, patriks kombo som annars brukar få en att tro man är i himmelriket. kanske kändes det lite sorligt även för dem? you know, even patricks kombo have feelings

på det sista bygget var det underbart. haha, vilket bra humör jag var på! stört!

bilder kommer snart, nu ska jag ut o sola med ac in the redhill.


seee ya

min säsong

det börjar dra sig mot sitt slut här i åre, det är avslutning på avslutning så jag tänkte sammanfatta lite. denna säsong har varit grym på alla sätt och vis. awesome verkligen. jag kommer aldrig glömma skiddagarna när solen lyste så stark, utgångarna som har varit nästintill legendariska, allt häng med qz och allt spring på tyrolen. dte känns lite vemodigt att det är snart slut.

det är en enda sak som jag ångrar. 4 ord. fyra fucking ord som jag inte ens tänkte kom ut ur min mun (rödtjut blandad med olivias impulsivitet är ingen bra kombination). de där 4 orden som för mig inte är sån stor deal blev slutet till någon jag började bry mig om. hade jag gjort annorlunda om jag fick chansen? absolut
det som inte dödar en gör en starkare. jag kommer bli starkare.


jag funderar på att dra hem tidigare än beräknad, jag har lovat jobba den 1 så jag funderar på att dra hem 2:a. visst jag kommer missa sommarfesten, men den här byn börjar dra ned mig. sen så saknar jag ju den här människan alltför mycket


jag mår piss

okej, alla mina fans nu ska ni få veta något. jag är superkvinnan Olivia. jag är typ aldrig sjuk. never eftersom jag är superkvinnan. jag har aldrig haft maginfluensa, nästan aldrig haft feber eller varit hemma på grund av magknip.

men nu ska ni veta att jag blivit sjuk. vaknade i ac soffa imorse efter en utekväll på bygget ( apropå det maggio var helt okej, det var mycket folk, jag behövde inte betala för garderob, alla killar/ gubbar tafsade). hursomhelts, dte var ju min sjukdom jag skulle prata om! vaknade och hela min kropp värkte och det var inte bakfylla, LÅNGT ifrån. 

åkte hem till stugan, sov några timmar till och drack litervist med kränku te. nu är jag back on track.


imorogn är dte världens största afterski på torget sen bartömning på bygget. om jag ska dit? ursäkta jag hör dig lite dåligt just nu.... va? du får prata lite högre!

DET KLART JAG SKA.

 jag ska bara få bort de 100 literna snor som rinner i min kropp 


skatt dit och skatt hit

igår skulle jag deklarera, på nätet dessutom för att följa med utvecklingen. fatta vilken cirkus det var! tvungen att ha ett lösenord som låg på gotland, tvungen att ha siffror som fanns nånstan i datorn, tvungen att ha regler som fanns nånstans på skatteverkets hemsida, sen tvungen att ha nån slags e-legitmation som fanns på nordea. då såg jag ljuste i tunneln. no shit sherlock. då skulle jag ha en sladd att koppla ihop min bankdosa med datorn.
AAAAAHHHHHHHHH

jag förstår varför vissa vuxna, mina föräldrar är en underbart exempel, som betalar så någon annan kan göra det.

nu har jag sovit i nästan 11 timmar. känner mig som en prinsessa. en sjuk prinsessa dock som är på väg ut mot backen. typ snart.


pusss

personaltripp

lilla tyrolen på nya äventyr. drog måndag morgon, väldigt tidigt och begav oss västerut. till landet där dörrarna är låga, vägmarkeringen i mitten är gula och där en tandborste kostar 57 spänn. trondheim visade sig från sin bästa sida med strålande solsken och väldig mysig stad. ännu sämre var det ju inte att man satt vid hamnen ätandes räkor och drickande av skumpa. livet är ganska bra ska ni veta.

sen var det utgång igår, och idag upplever jag den första riktiga lediga dagen på länge. nu ska jag vara ledig och c´hilla såhär ett tag framöver tänkte jag. och det är ju inte fy skam.


dagens låt och även dagens sommarkänsla: Young Dad  - Hoffmaestro 


"ja, ditt hår ser faktiskt kortare ut"

damer och herrar. unga som gamla. vackra som fula. nu ska ni få höra historien om mitt hår. ni som har sett mig nyligen har kanske tänkt på att det mörka ganska tjocka håret ser lite.... kortare ut? mer uppklippt? ny frisyr? ha, om det ändå var så....

tänk er en tisdag i en säsongares liv i åre. på kvällen betyder det bygget och fröken olsson skulle dagen till äran locka håret. på torpet fick jag låna en locktång av mia och jag började locka. på högsta värmen.
efter ett tag luktar det lite konstigt. och när jag tänker efter rykte det lite från mitt hår. när jag lockat nästan allt så drar jag fingrarna genom håret. och halva håret följer med i handen!
JA, jag lovar! eller typ.... jag kan iallafall sitta och dra tussar från mitt hår, hela kvällen och morgonen.


behöver jag säga att jag ser ut som ett mongo i håret? jag behöver en klipptid. rapido.

15 april Olivia Oliver

Kvinnonamnet Olivia kommer, liksom troligen den manliga motsvarigheten Oliver, av det latinska ordet för olivträd

vi börjar med gårdagen som var helt helt sjuk från början till slut. hitills den roligaste kvällen i åre säsongen 0809. helt fantastiskt. men vad tänkte damen med när hon beställde in sammanlagt 3 tequila? hon tänkte inte på morgondagen. hon tänkte inte alls. och hon tänkte definitivt inte hur det skulle sluta med att gå hem i högklackat.

vi fortsätter med dagen. mådde förvånadsvärt bra, eller nja så bra man kan må för att börja klockan 9. hursomhelst, jag lever, nu är det guitar hero och jag funderar på att dra till gymmet, bara för att plåga mig själv litegrann.




ja just det jag har namnsdag idag. grattis olivia! (tack!)


are u ready to rumble?

ledig! en otrolig lycka, så vaknar man vid halv 9 ändå. vad är det fel på min kropp?

började dagen på det allra bästa sättet.
1. ac skriver att hon är ledig. heldag med ac innebär massa skoj
2. guitarr hero, guitarr hero är så beroendeframkallande så att all nikotin, alkohol och droger kan hoppa i vägen. tror ni man har spelat för mycket om man drömmer om gitarr pluppar?

ut i backen. var det solsken? svar nej. var backarna helt underbara? svar nej. satt vi oss i bräcke, kollade på jibbers och drack skumpa? JAJAMÄN. det är så vi säsongare gör.

sen till fjällgråden och hängde på probleby the best after ski in the world.
nu sitter jag på torpet och laddar upp för kvällen. denna kväll kommer bli legendarisk på alla sätt och vis

så yo jippi yo: ge mig mintun och mjölken så kör vi järnet.


påsk påsk gul påsk

jag överlevde åter igen en påskvecka. denna helgen har handlat en del om jobb. ganska mycket om jobb. och i torsdags slog vi kassarekord! det firades med bubbel och toast. smakade faaaaantastiskt.

ikväll är det söndag och det innebär utgång. ikväll finns det 3 personer som jag verkligen vill träffa. den första är lukas, som det var evighter sen jag täffades, en bit mat och en massa skvaller.


see ya

min nacke aj

fortsättning från förra inlägget. jag tror nog att jag fick en hjärnskakning, hela gårdagskvällen var en stor dimma (utan någon alkohol inblandad, hör och häpna) och sen börja jag känna av min nacke. sne gick det bara utför och imorse kom jag knappt upp ur sängen.

jag får hoppa den här skiddagen. idag ska jag bara tycka synd om mig, knarka tigerbalsam och göra så lite som möjligt. rastlösa olivia hatar det redan, yes sir!
nej jag ska hänga med jonna, det var evigheter sen.


dagens nära-döden-upplevelse

6e april. för exakt ett år sen var jag ute och åkte på dagen med solen i ögonen, chillade i Ullådalen, sen stängde vi restaurangen för säsongen. hela dagen sitter som fastklistarat i mitt minne, 6e april 2008.

6e april 2009 och det har kommit in ett lågtryck från Norge. jag har lärt mig att allt såligt väder i åre kommer ibörjan från Norge. Jävla Norge.
jag, john och coffe drog oss ut i backarna från Björnen in mot Åre. det tänkte PRECIS alla andra också göra. sjuka köer, dåliga backar och sämst väder. skidåkningen idag: minus.
dock träffa vi Patrik stående i Högås helt själv och bortkommen. han fick äran att hänga med oss.

jag har skrytit ett ganska bra tag att jag inte har ramlat typ nånting i åre. den vanan kan jag ju sluta med. jag gjorde ramlingen Allan, snurrade femtioelva varv i luften, ramla på huvudet och la mig flashigt i den mjuka snön. jag har ännu ont, jag är lite dissy i huvudet och hjälmen gick sönder. fatta, jag ramla så hårt att hjälmen pajja. är dte bara jag som ser det lite roliga i det?



men jag lever.

just nu skulle livet kunna stanna och vara såhär för evigt

jag är  så glad. jag är så lycklig. inte så konstigt när man tänker efter hur dagen har varit.

- vaknade helt enkelt på rätt sida idag. utvilad och bara allmän glad.
- lugn dag på jobbet och fick gå redan vid halv 2 ut i skidbacken.
- SKIDBACKEN! SOL!
- vinka till jonna på olympia och tog en kaffe
- after ski på fjällgården med AC och company.
- sol i ögonen, härlig stämning och vår i luften

och ikväll anländer john och coffe till byn. ska ju säga att 

DETTA ÄR LIVET!



maaaaaaaaaaaaaaaaaaaat

jag håller på o dö av hunger! min mage går snart ur min kropp, kommer att beg sig till kylskåpet och leta efter något att äta. men jag ska hålla strama tyglar till den. patsy latsy är just nu på ica, ska handla lite food sen ska han laga lite mat. har jag nånsin sagt att jag älskar att ha vänner som är kockar ?

sen ska vi snacka massa säsongen 07/08. och om australien. och hongkong. och snösoffan. och tv-kort.
 och jag lovar, han kommer att klaga på min skottning framför dörren.

famous snow sofa

så det är bäst för han att maten kommer fram jävla fort.

nu ska jag påskpynta.

working class hero (men jag gillar fikarasterna mest)

väntan på att börja jobba igen klockan 19 har jag gjort detta:
powernapat. ringt mamma. svurit åt nordea. skrivit mail till emmy. skrattat. och lyssnat på The Middle med Jimmy Eat World (snälla kan någon hjälpa mig varför jag känner igen den så extremt mycket!?)


money is funny in a rich man world....


nu ska ni veta en sak. jag är gjord av pengar, jag har så många miljoner så jag inte vet vad jag ska göra med dem. det är därför jag parkerade lite speciellt på byn och hej jag är 600 spänn fattigare. men kom igen, var inte det LITE väl maffigt?  dock ska det överklagas, bitchen i Olivia kommer att komma fram.

sen har deklarationen dunkat ned i brevlådan hemma. jag hade hoppats och trott att statan skulle ge lite pengar tillbaka. Tji fick jag och är helt plötsligt skyldig Joakim von Anka en massa kosingar. bara på grund av aktier och annat papper. och ja, jag vet att en dag kommer jag vara jätteglad att jag har de där aktierna och papprena. men nu vill jag bara säga en sak om det :
FITTAKTIER


på lördag kommer min Kolbaz hit. underbaraste, kramgoaste och sötaste lillebror i världen! (nej, han är en 17 åring tonåring som mest mummlar. men jag gillar han ändå!)


RSS 2.0